Fakulti Senilukis & Senireka

 

Selamat Datang ke Website Fakulti Art & Design Kolej Teknologi Timur.

Ditubuhkan pada tahun 2006 yang bertujuan melahirkan tenaga kerja professional dan berfikiran kreatif demi memenuhi keperluan industri serta mampu menjana pendapatan sendiri melalui penerapan elemen keusahawanan dalam bidang senilukis & senireka, percetakkan, rekabentuk korporat, pembungkusan, illustrasi, pengiklanan, fesyen, laman web serta Multimedia kreatif.

Pelajar Cemerlang

 


 


  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Like Us

Seperti kebiasaannya pada setiap tahun, para pelajar lepasan SPM akan berpusu-pusu membuat permohonan UPU secara online bagi menempatkan diri mereka ke IPTA di dalam negara. Seperti kebiasaannya juga institusi pengajian swasta (IPTS) sentiasa menjadi pilihan kedua pelajar. Mereka biasanya memilih sikap tunggu dan lihat keputusan UPU tanpa menyedari persaingan untuk memasuki IPTA semakin sengit dan mencabar.

Para pelajar adalah dinasihati agar memilih jurusan yang mereka benar-benar minat dan bukan hanya mengikut rentak rakan sebaya mereka atau memilih sekadar untuk suka-suka sahaja. Ini kerana masa depan pelajar adalah bergantung kepada kebolehpasaran dan kualiti pelajar berkenaan selepas tamat pengajian kelak. Permohonan bagi ambilan Jun telah pun dibuka, ayuh pilihlah dengan sebaiknya dan buatlah keputusan dengan bijak.

Sekiranya tidak layak ke IPTA, anda janganlah bermuram durja, dan berputus asa kerana masih banyak peluang diluar sana terbuka luas untuk anda, Berita baik bagi sesiapa yang ingin menceburi bidang Rekaan Grafik, ayuh apa tunggu lagi daftarkan diri anda ke program yang sudah terbukti kualitinya bersama dengan kami di Kolej Teknologi Timur.

 

 

 

 

Daftar Online

Pelawat

We have 169 guests and no members online

KTT Di Akhbar