Fakulti Senilukis & Senireka

Selamat Datang ke Website Fakulti Art & Design Kolej Teknologi Timur.

Ditubuhkan pada tahun 2006 yang bertujuan melahirkan tenaga kerja professional dan berfikiran kreatif demi memenuhi keperluan industri serta mampu menjana pendapatan sendiri melalui penerapan elemen keusahawanan dalam bidang senilukis & senireka, percetakkan, rekabentuk korporat, pembungkusan, illustrasi, pengiklanan, fesyen, laman web serta Multimedia kreatif.

Pelajar Cemerlang

Like Us

Majlis Konvokesyen Kolej Teknologi Timur Ke 12 berjaya dilaksanakan pada 05 Disember 2015 bertempat di Hotel sama-sama KLIA, Sepang. Seramai 300 Graduan menerima Diploma dan Sijil masing-masing yang telah disempurnakan oleh Menteri Kemajuan Luar Bandar & Wilayah, YB Dato' Sri Ismail Sabri Bin Yaakob.

Seramai 91 graduan Diploma Senireka Grafik & Media Digital UiTM dan seramai 16 graduan Diploma Senireka Fesyen diraihkan dengan gilang-gemilangnya. Saudari Nur Fazira Binti Mustapa dari Program Senireka Grafik & Media Digital UiTM telah dinobatkan sebagai penerima Anugerah Pelajar Terbaik Akademik Keseluruhan Program Usahasama UiTM.

Tahniah diucapkan.

Daftar Online